The Stars | Mapsy

THE STARS

Ние, луѓето отсекогаш сме биле фасцинирани од сјајните точки (ѕвездите) на небото. Низ милениуми, откривме повторливи шеми во движењето на ѕвездите и планетите. Вавилонците создадоа предвидливи графикони (т.н. ephemeris) за движењето на небесните предмети уште во 350 година п.н.е. Со големиот развој на технологијата, денес сме во состојба да го репризираме и предвидуваме движењето на ѕвездите од која било локација и време и со голема прецизност.

THE STARS соѕвездијата се точни и прецизни и истите ги добиваме со користење на специјализиран астролошки софтвер. Содржи галактички координати на сите ѕвезди видливи од Земјата со голо око.

stars #1 

stars #2 

stars #3

НАРАЧАЈ ПРЕКУ

MAPSY LOGO 7.png